Αυτό συνέβη λίγο μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε βάρος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.
Το ταξίδι του κ. Φέλτκαμπ, που προβλεπόταν να γίνει τη Δευτέρα(26η Νοεμβρίου) αναβλήθηκε, ωστόσο «μελετάμε ακόμη την πιθανότητα να πάμε αργότερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η αναβολή αποφασίστηκε έπειτα από σουρεαλιστικές αντεγκλήσεις στο ολλανδικό κοινοβούλιο, όταν βουλευτής απαίτησε να μάθει τους λόγους της επίσκεψης του κ. Φέλτκαμπ, καθώς δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το ταξίδι.
Ο υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε με οργή, δηλώνοντας πως «δεν πρόκειται μόνο για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού μου αλλά για την ασφάλειά μου».
«Δεν μπορώ να δουλέψω έτσι ως υπουργός Εξωτερικών», ξέσπασε.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, λήφθηκε η απόφαση να μη γίνει το ταξίδι», ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών του κ. Φέλτκαμπ.
Η αναβολή έγινε μερικές ώρες μετά την απόφαση του ΔΠΔ να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των κ.κ. Νετανιάχου και Γκάλαντ, καθώς και του ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, του Μοχάμεντ Ντέιφ, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ο ΥΠΕΞ Φέλτκαμπ τόνισε στο κοινοβούλιο πως η Ολλανδία για λόγους αρχών θα συμμορφωνόταν προς τις υποχρεώσεις της αν κάποιο από τα πρόσωπα αυτά έφθανε στην επικράτειά της.
Έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον ομόλογό του, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γεδεών Σάαρ δήλωσε «απογοητευμένος» για τις δηλώσεις του κ. Φέλτκαμπ, ενώ καταφέρθηκε εναντίον αυτής που αποκάλεσε «σκανδαλώδη και πολιτική» κίνηση του ΔΠΔ.
«Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, συμφωνήθηκε πως η επίσκεψη του ολλανδού υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ, που προβλεπόταν να γίνει τη Δευτέρα, δεν θα γίνει», συμπλήρωσε ο κ. Σάαρ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη
- Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά
- Δυστοπικό σενάριο με συγκρούσεις ρομπότ και απογοητευμένων ανθρώπων στους δρόμους της Ευρώπης
- Οικονομική διπλωματία: 760 δράσεις σε 70 χώρες προωθεί η Ελλάδα το 2026 με μπαράζ εξωστρέφειας
- Το τραγούδι των ’80s που μπήκε ξανά στα charts λόγω της σειράς Stranger Things! vid
- Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι – Δύο αλλοδαποί δράστες
- Δράμα: Και φέτος στη χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη», το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της ΕΛΑΣ









