Οι Γάλλοι θέλουν να αντικαταστήσουν τις ΗΠΑ: «Θα δίνουμε εμείς πληροφορίες στο Κίεβο»

Εδώ γελάμε!

«Η Γαλλία προσφέρεται να παρέχει εκείνη πληροφορίες στην Ουκρανία αντί των ΗΠΑ».

Αυτό ανακοίνωσε το πρωινό της Πέμπτης ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιέν Λεκόρνου, μία ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την ανταλλαγή πληροφοριών με το Κίεβο, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση στον Ζελένσκι.

«Έχουμε πηγές πληροφοριών που χρησιμοποιούμε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς», δήλωσε ο Λεκόρνου στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.


«Έχει ανασταλεί από χθες το απόγευμα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο στον νευραλγικό τομέα των πληροφοριών.

«Νομίζω ότι για τους Βρετανούς φίλους μας που βρίσκονται σε μια κοινότητα πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πιο περίπλοκο».


Τα παραπάνω έρχονται μετά τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες του Μακρόν περί «γαλλικής πυρηνικής ομπρέλας» πάνω από την Ευρώπη.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-AFP pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί