Σικελία: Σχεδόν 200 συλλήψεις μαφιόζων σε επιχείρηση καραμπινιέρων στο Παλέρμο

Επιχείρηση κατά της μαφίας διεξάγεται αυτή την ώρα από την εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας

Συνολικά έχουν διαταχθεί 181 συλλήψεις. Πρόκειται για «νονούς», μέλη του οργανωμένου εγκλήματος και κακοποιούς που αποσπούσαν χρήματα από επιχειρηματίες και εμπόρους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Κόζα Νόστρα την τελευταία περίοδο κατέβαλλε συνεχείς προσπάθειες με στόχο την επανασύσταση του «ανώτατου εκτελεστικού συμβουλίου» της περιοχής του Παλέρμο, γνωστού ως «Κούπολα», το οποίο έχει αποδεκατιστεί από συνεχείς αστυνομικές και δικαστικές έρευνες. Στην σημερινή επιχείρηση συμμετέχουν πάνω από 1.200 καραμπινιέροι απ’ όλη την Σικελία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, απόπειρες δολοφονίας απόσπαση χρημάτων και παράνομη οργάνωση τυχερών παιγνίων.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί