Η Ρέιτσελ Χένρι , η οποία ομολόγησε την ενοχή της για φόνο εκ προμελέτης πρώτου βαθμού σκοτώνοντας τα παιδιά της, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τρεις φορές.
Η υπόθεση με την Χένρι ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020. Η αστυνομία του Φοίνιξ είπε ότι οι αστυνομικοί στάλθηκαν στο σπίτι της Χένρι κοντά στην 24η οδό και τη Νότια Λεωφόρο, αφού μια γυναίκα τηλεφώνησε στο 911, την αστυνομική υποστήριξη έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ λέγοντας ότι τρία παιδιά της ήταν νεκρά.
Τα παιδιά αναγνωρίστηκαν αργότερα ως ο 3χρονος Zane Henry, η 23 μηνών Miraya Henry και η 7 μηνών Catalaya Rios.
«Τα έβαλα κάτω για έναν υπνάκο και νόμιζα ότι κοιμόντουσαν», είπε η Henry, σε μια πρώτη συνάντηση με αστυνομικούς που καταγράφηκε από ένα βίντεο κάμερας σώματος.
Η αστυνομία είπε ότι η Χένρι αργότερα παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι έπνιξε καθένα από τα θύματα και τα έβαλε σε μια θέση στον καναπέ του σαλονιού σαν να έπαιρναν έναν υπνάκο.
Οι εισαγγελείς υπενθύμισαν πώς όσοι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν πρώτοι στη σκηνή εξακολουθούν να είναι τραυματισμένοι από αυτό που συνέβη.
«Μερικοί από το προσωπικό, οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν, βρίσκονται ακόμη σε θεραπεία και έχουν επηρεαστεί από αυτό που συνέβη, παρόλο που αυτό ήταν πριν από πέντε χρόνια», είπε ο Κρίστοφερ Σάμονς. “Η κατηγορούμενη προφανώς θα πάει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής της γιατί έκανε το αδιανόητο σε αυτή την υπόθεση. Είχε καθήκον να προστατεύσει τα παιδιά της από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε θα προσπαθούσε να τα βλάψει”.
Rachel Henry has been sentenced to 3 consecutive life sentences after being found to be responsible for her 3 children's deaths. pic.twitter.com/mZPYaS99Qw
— Drilliam Shakespeare (@DrilliamS) February 16, 2025
photo: pixabay