Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα: Τι καταγγέλλει ο Patrushev πως προσπαθούν να κάνουν οι Βρετανοί

Μαζί με τους συμμάχους τους και την ώρα που υπάρχει προσπάθεια ειρήνευσης στην Ουκρανία

Και ενώ ξεκίνησε η προσπάθεια ειρήνευσης για την Ουκρανία, η Ευρώπη φέρεται να μην εγκαταλείπει την πολιτική έντασης. Οι Βρετανοί, μαζί με τους συμμάχους τους στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, προσπαθούν να καταλάβουν την Ουκρανία με το πρόσχημα της υποστήριξης για μια μακροχρόνια αντιπαράθεση με την Ρωσία και να μετατρέψουν την Μαύρη Θάλασσα σε εσωτερικά ύδατα του ΝΑΤΟ.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ναυτικού Κολεγίου, βοηθός του Ρώσου προέδρου, Νικολάι Πατρούσεφ, σε συνέντευξή του στο aif.ru, το οποίο επικαλείται το TASS.

«Σήμερα, με το πρόσχημα της υποστήριξης της Ουκρανίας, οι Βρετανοί, μαζί με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να καταλάβουν ουκρανικά εδάφη για μια μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση με την Ρωσία και να μετατρέψουν την Μαύρη Θάλασσα και ταυτόχρονα την Βαλτική σε εσωτερικά ύδατα του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Patrushev.

«Φυσικά, η Ρωσία παρακολουθεί προσεκτικά αυτές τις ενέργειες εχθρικών χωρών και προετοιμάζει αντίμετρα», διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ναυτικού Κολεγίου.

Ο Patrushev σημείωσε ότι το να αποκόψει την Ρωσία από την θαλάσσια πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα και την Βαλτική, ήταν το αγαπημένο όνειρο του Λονδίνου από τον 18ο αιώνα.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί