Ζελένσκι: Ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει μέχρι τις 8 Μαΐου για ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός

"Δίνουμε περισσότερη αξία στις ανθρώπινες ζωές, όχι στις παρελάσεις"

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει μέχρι τις 8 Μαΐου προκειμένου η κατάπαυση πυρός που ανακοίνωσε ο ηγέτης του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν – σε αυτόν τον πόλεμο που συνεχίζεται για πάνω από τρία χρόνια – να τεθεί σε ισχύ μόλις για λίγες ημέρες.

«Για κάποιον λόγο, υποτίθεται πως όλοι πρέπει να περιμένουν τις 8 Μαΐου και μόνο τότε να υπάρξει κατάπαυση πυρός ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία για τον Πούτιν στη διάρκεια της παρέλασης», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

«Δίνουμε περισσότερη αξία στις ανθρώπινες ζωές, όχι στις παρελάσεις. Πιστεύουμε πως ο κόσμος θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε μέχρι τις 8 Μαΐου. Και η κατάπαυση του πυρός δεν θα πρέπει να είναι για λίγες ημέρες και να ξαναρχίσουν οι σκοτωμοί μετά», συνέχισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι ζήτησε «πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση πυρός για τουλάχιστον 30 ημέρες» ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για «πραγματική διπλωματία».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA-NTB POOL)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί