Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2024, επιβλήθηκαν συνολικά 18.264 διοικητικές κυρώσεις έναντι 16.049 το 2023, και το χρηματικό ύψος των προστίμων ανήλθε σε 49.638.510 ευρώ, από 44.569.101 το 2023.
«Η αύξηση του αριθμού ελέγχων για άλλη μία χρονιά, επιβεβαιώνει την προσήλωση των Επιθεωρητών στο έργο τους. Συνεχίζουμε σε υψηλούς ρυθμούς, με ζητούμενο και την ποιοτική αναβάθμιση, μέσω της στόχευσης εκεί όπου παρατηρείται υψηλότερη παραβατικότητα. Εστιάζουμε τους ελέγχους, όπου ανά περίοδο υπάρχει μεγαλύτερη ένταση εργασίας και εκεί που καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις καταγγελίες, τη συσσωρευμένη εμπειρία και την ανάλυση δεδομένων. Αποσκοπούμε στην προστασία των εργαζομένων, στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και στη στήριξη των επιχειρήσεων, που λειτουργούν σύννομα», αναφέρει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρεμλίνο: Επιπόλαιες οι δηλώσεις Ρούτε, μάλλον ξέχασε πως ήταν ο Β’Π.Π., vid
- Μ. Χαρακόπουλος: Οι αγρότες ψηφίζουν και στηρίζουν διαχρονικά τη ΝΔ, είναι σαρξ εκ της σαρκός της παράταξης
- Σίδνεϊ: Ήρωας πολίτης αφοπλίζει έναν από τους δράστες! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Η νέα εποχή του Δημόσιου τομέα: Ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και το 2025 – Ο απολογισμός της χρονιάς σε νούμερα
- Ρώσοι: «Απελευθερώσαμε ακόμα ένα χωριό στην Ουκρανία»
- Ν. Παπαθανάσης σε Πολάκη: Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη εμείς, Πιερρακάκη
- Θ. Λιβάνιος: Στηρίζουμε την αυτοδιοίκηση – Επιστολική για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές
- Ποιοί πρότειναν έναν ενιαίο μηχανισμό αγορών έκτακτης ανάγκης για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει μέτρα για να ανακτηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη
- Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο από τους αγρότες κρίνεται από τους πολίτες









