Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στις πυρκαγιές στην Ηλεία, κάνουν λόγο ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, Βασίλης Γιαννόπουλος, αλλά και οι αρχές της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στην Αρχαία Ολυμπία εκδηλώθηκαν επτά εστίες φωτιάς μέσα σε δύο ώρες, σε έναν άξονα μεταξύ των χωριών Καυκανιά, Πουρνάρι και Μιράκα. Οι αρχές διατυπώνουν «έντονη υποψία έως πεποίθηση» για εμπρησμούς.
Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό νωρίτερα, αναφέρθηκε και εκείνος σε επτά εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στην περιοχή με διαφορά δύο ωρών. Παρόμοια εκτίμηση είχαν διατυπώσει και πηγές από την αστυνομία και την Πυροσβεστική.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ωστόσο τόνισε πως «προέχει να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής και φυσικά να μην κινδυνεύσει η Αρχαία Ολυμπία». Δίνοντας την εικόνα της φωτιάς αυτή την ώρα σημείωσε πως αυτή «βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και κινδυνεύουν οι κοινότητες Πλατάνου, Πελοπίου, Καστανιάς».
Δείτε τι αναφέρει ο Δήμαρχος Πύργου:
Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Οι υπουργοί μεταβαίνουν στον αρχαιολογικό χώρο για να έχουν άμεση εποπτεία της κατάστασης.
Ήδη πολλά χωριά της περιοχής έχουν λάβει μήνυμα εκκένωσης από το 112 ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για 2 εγκλωβισμένους.