Μητσοτάκης για σεισμούς: «Δεν μπορεί κανείς να κάνει πρόβλεψη»

Συγκρατημένα... αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας δίπλα σε σεισμολόγους.

«Έχουμε μία πολύ ενεργή και παγκοσμίως αναγνωρισμένη επιστημονική κοινότητα, η οποία ασχολείται με ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με σεισμούς και με και με ηφαίστεια και βέβαια να πω ότι συνεργαζόμαστε και σταθερά και με τους καλύτερους επιστήμονες στον κόσμο διότι η περιοχή της Σαντορίνης είναι ένα μοναδικό γεωλογικό εργαστήριο».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τα γεωλογικά φαινόμενα και τα μέτρα πολιτικής προστασίας στη Σαντορίνη.

Και πρόσθεσε:

«Να πω λοιπόν ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα οι Πολιτεία οφείλει να εμπιστεύεται την επιστήμη και να ακούει τους επιστήμονες. Είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει καλά ο υπουργός. Το έχουμε κάνει και στη διαχείριση άλλων κριτών. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και τώρα.

Κρατώ την λίγο πιο ενθαρρυντική τοποθέτηση του κυρίου καθηγητή ότι είμαστε σήμερα λίγο πιο αισιόδοξοι απ ό, τι ήμασταν χθες χωρίς το τονίζω, να μπορεί κανείς να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη».

Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί