Ζητά από την πολιτεία «να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της πανεπιστημιακής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας».
Πιο συγκεκριμένα προτείνει, «να δοθεί η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε φοιτητές που, έστω και μερικώς, παραμένουν ενεργοί, δηλαδή ανανεώνουν εγγραφές, συμμετέχουν σε εξετάσεις, ή καταθέτουν εργασίες και να λαμβάνονται υπόψη σοβαροί λόγοι που σχετίζονται με την υγεία, την εργασία, την οικονομική κατάσταση και άλλες τεκμηριωμένες προσωπικές δυσκολίες».
Στην ανακοίνωσή της η Σύγκλητος αναγνωρίζει «τη σημασία της συνέπειας, της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης, τις κοινωνικές, οικονομικές και προσωπικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί φοιτητές» και «δεσμεύεται να σταθεί δίπλα τους, προάγοντας την ακαδημαϊκή πρόοδο».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Σπ. Κουταβάς / photo: pixabay)