Στην τηλεδιάσκεψη ηγετών που διοργανώνει το Κίεβο με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την επίσημη έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, θα συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η τηλεδιάσκεψη θα λάβει χώρα στις 11:00 και θα συμμετέχουν διάφοροι υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από πολλές χώρες.
Όλοι τους ευελπιστούν σε ένα… κοινό μέτωπο τόσο κατά του Τραμπ όσο και κατά του Πούτιν, στηρίζοντας επί της ουσίας έναν μη νόμιμο πρόεδρο, η θητεία του οποίου έχει λήξει ήδη από τα μέσα του 2024.
Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός είχε το απόγευμα του Σαββάτου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας την στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο και ότι τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία.
Αμέσως μετά ήρθε η εξής ανάρτηση από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι:
«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησα για την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία από την αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας. Εκτιμούμε βαθύτατα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, τη σταθερή στάση της Ελλάδας στην καταδίκη της επιθετικότητας και τη δέσμευσή της στην αρχή: ‘’Τίποτα για την Ουκρανία χωρίς Ουκρανία, τίποτα για την Ευρώπη χωρίς Ευρώπη’’. Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης. Συζητήσαμε την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, τα κοινά ευρωπαϊκά έργα, τις εγγυήσεις ασφαλείας και την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων. Βασίζομαι στην κοινή μας εργασία για σημαντικές πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της μη μόνιμης ένταξης της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας».
Eurokinissi photo