“Σπαρτιάτες”: Για εμάς όλοι είναι συνυπεύθυνοι για την τραγωδία των Τεμπών

Όπως υπογραμμίζει το κόμμα των "Σπαρτιατών", σε σημερινή ανακοίνωσή του.

“Για εμάς όλοι είναι συνυπεύθυνοι για την τραγωδία των Τεμπών. Θυμίζουμε ότι είχαμε πάρει την θέση που υπέδειξαν οι συγγενείς των θυμάτων όταν εναντιώθηκαν στην σύσταση αυτής της προανακριτικής επιτροπής. Χθες εστάλη εξώδικο στην επιτροπή ώστε να συνεχίσει τις εργασίες της, από μια ομάδα συγγενών. Και στις δύο περιπτώσεις συντασσόμαστε με τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά αναμένουμε την πλήρη διερεύνηση από την δικαιοσύνη”.

“Συνεδρίασε χθες η προανακριτική επιτροπή για τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και τελικά ελήφθη η απόφαση να παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει εάν θα τον στείλουν στο ακροατήριο η όχι να δικαστεί. Με τον τρόπο αυτό η προανακριτική σταματά εδώ, χωρίς καν να αρχίσει ουσιαστικά. Θα γίνει άλλη μια συνεδρίαση όπου θα διαβαστούν τα πορίσματα των κομμάτων στις 7 Απριλίου και μετά από αυτό το θέμα θα παραπεμφθεί ως απαιτείται, στην Ολομέλεια για το τυπικό της παραπομπής”, προσθέτουν οι “Σπαρτιάτες”, ενώ επισημαίνουν ότι “ήταν εξ αρχής αντίθετοι με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που συνυπέγραψαν και εκ των υστέρων φαίνεται ότι για άλλη μια φορά δικαιωθήκαμε”.

Παράλληλα, το κόμμα σημειώνει: “Η δική μας αντιπρόταση ήταν να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για διαχρονικό έλεγχο των υπευθύνων τω κομμάτων που κυβέρνησαν και δεν εφάρμοσαν κανένα μέτρο ασφαλείας ποτέ. Τώρα όπως βλέπουμε, θα παραπεμφθεί ο κύριος Τριαντόπουλος με την μοναδική κατηγορία της παράλειψης καθήκοντος σε βαθμό παραμελήματος. Η ένστασή μας κατά την χθεσινή Συνεδρίαση, αφού εκ τω πραγμάτων συμμετείχαμε στην επιτροπή ,άπαξ και συνεστήθη , ήταν ότι δε μπορεί να απολογηθεί είτε δια ζώσης είτε με υπόμνημα ένας κατηγορούμενος πριν ακουστούν οι μάρτυρες. Έτσι, ζητήσαμε και εμείς να κληθούν πρώτα οι μάρτυρες και μετά να απολογηθεί ο κ. Τριαντόπουλος, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό αφού η πλειοψηφία το απέρριψε”.

Τέλος, οι “Σπαρτιάτες” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: “Εμείς ζητήσαμε να συνεχιστεί η επιτροπή και το λέμε πάλι προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη πλέον θα σταθεί στο ύψος της και θα ερευνήσει όλες τις πτυχές του μεγάλου αυτού θέματος, ώστε να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι, όχι μόνο της σύγκρουσης και των μετά από αυτή γεγονότων, αλλά και των υπευθύνων που συνετέλεσαν διαχρονικά ώστε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε το φοβερό αυτό γεγονός”.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί