Στο λιμάνι της Πάτρας κλιμάκιο της ΕΛΥΔΝΑ για να διερευνήσει τον θάνατο της 47χρονης ναυτικού

Στο Λιμάνι της Πάτρας μεταβαίνει κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί

Συγκεκριμένα, κατά διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων σε επιβατηγό πλοίο μια 47χρονη επίκουρος ναυτικός μέλος πληρώματος παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από φορτηγό όχημα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από Ιταλία. Η διερεύνηση του δυστυχήματος γίνεται ανεξάρτητα από τη δικογραφία για το ποινικό μέρος.

Η ΕΛΥΔΝΑ είναι αμερόληπτος και διοικητικά αυτοτελής Οργανισμός του Υπουργείου, αρμόδιος να διεξάγει διερευνήσεις επί θεμάτων ασφαλείας , οι οποίες στοχεύουν αποκλειστικά στην εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν το ατύχημα με σκοπό την πρόληψη παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Επίσης αυτές είναι ανεξάρτητες από ποινικές, αστικές, πειθαρχικές και διοικητικές ενέργειες για καθορισμό υπαιτιότητας και απόδοσης ευθυνών.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί