Τατάρ για Κυπριακό: «Θα διατηρήσουμε τη θέση μας, δεν κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά»

Μία σύντομη δήλωση έκανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, κατά την άφιξή του στην άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό που συγκαλεί υπό την αιγίδα του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Γενεύη.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε:

«Έχουμε κάνει τις προετοιμασίες μας γι’ αυτό που θα πούμε. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι κι αυτό ένα βήμα και μια διαδικασία».

Δήλωσε επίσης: «Θα ζητήσουμε από τη διεθνή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη να τους ενθαρρύνουν λίγο (σ.σ. εννοεί τους Ελληνοκυπρίους) για αυτή τη συνεργασία. Στην Κύπρο υπάρχουν πραγματικότητες.

Δεν μπορεί να φτάσει κανείς πουθενά αν δεν δει την πραγματικότητα στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, εμείς παραμένουμε σταθεροί, εκεί όπου έχουμε βρεθεί. Ήρθαμε για να διατηρήσουμε αυτή τη θέση. Δεν κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά».

ΑΠΕΜΠΕ,του Γ. Μανδαλίδη – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί