Σαν σήμερα 20 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο

Γεγονότα


1800: Ο ιταλός φυσικός Αλεσάντρο Βόλτα ανακοινώνει με γράμμα του στον άγγλο φίλο του σερ Τζόζεφ Μπανκς ότι ανακάλυψε την μπαταρία.
1900: Ο Σέρβος φυσικός Νίκολα Τέσλα λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ασύρματη μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας.
1991: Ο Έρικ Κλάπτον χάνει το γιο του Κόνορ, όταν σε ηλικία 5 ετών ο μικρός πέφτει από τον 53ο όροφο ενός ουρανοξύστη. Γι’ αυτόν ο μεγάλος ρόκερ θα γράψει το «Tears in Haven».
1991: Επίσημη έναρξη λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
2003: Αμερικανικoβρετανικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, με ισχυρά πυρά βαρέως πυροβολικού κοντά στα σύνορα με το Κουβέιτ, πύραυλοι πλήττουν τη Βαγδάτη και εκρήξεις αναφέρονται στις πετρελαιοπηγές της Βασόρας. Οι εισβολείς έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ουμ Κασρ, στα σύνορα με το Κουβέιτ. Ο πρόεδρος Σαντάμ εμφανίστηκε στην ιρακινή τηλεόραση, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο Μπους ως εγκληματία. Η Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι συνολικά τέσσερις ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από τις αμερικανικές επιθέσεις κι ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει 72 πυραύλους Κρουζ.
2007: Εκτελείται στο Ιράκ με απαγχονισμό ο Τάχα Γιασίν Ραμαντάν, πρώην αντιπρόεδρος του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν.
2015: Συμπίπτουν την ίδια μέρα μια έκλειψη Ηλίου, η Ισημερία και σούπερ Σελήνη.


Γεννήσεις


1828: Ερρίκος Ίψεν, νορβηγός θεατρικός συγγραφέας. (Θαν. 23/5/1906)
1931: Ντίνος Χριστιανόπουλος, Έλληνας λογοτέχνης. (Θαν. 11/8/2020)
1948: Νίκος Παπάζογλου, Έλληνας τραγουδοποιός (Θαν. 17/4/2011)
1954: Λιάνα Κανέλλη, Ελληνίδα δημοσιογράφος και πολιτικός


Θάνατοι



1990: Λεβ Γιασίν, Ρώσος τερματοφύλακας, για πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. (Γεν. 22/10/1929)
1997: Ανδρέας Λεντάκης, Έλληνας πολιτικός και συγγραφέας. (Γεν. 8/7/1934)

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί