Εμφανίστηκε στις κινηματογραφικές οθόνες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ πριν από δύο ημέρες, αλλά η επανάληψη του παραμυθιού του 1812, στο 2025 προκάλεσε διαμάχη μεταξύ των θεατών πολύ πριν την κυκλοφορία του.
Ένας σχολιαστής βλέποντας εικόνες από έναν άδειο κινηματογράφο έγραψε: «Η Χιονάτη και οι επτά θεατές».
Η ταινία έχει δεχθεί σφοδρά πυρά λόγω των σχολίων της σταρ Rachel Zegler που υποδύεται την “Χιονάτη” και της απουσίας του εμβληματικού τραγουδιού Someday My Prince Will Come.
Η Ζέγκλερ αντιμετώπισε αντιδράσεις επειδή αποκάλεσε το αρχικό animation της Χιονάτης του 1937 «περίεργο» και «εξαιρετικά παρωχημένο». Ακόμη και η ίδια η Disney έχει προβλήματα με την ταινία της, με μια πηγή που φέρεται να αποκαλεί τη Zegler «εκτός ελέγχου» λόγω των παρατηρήσεών της για το αρχικό animation.
Σε μια συνέντευξή της το 2022, είπε: «Υπάρχει μεγάλη εστίαση στην ιστορία αγάπης της με τον άντρα που κυριολεκτικά την καταδιώκει. Παράξενο, παράξενο. Δεν το κάναμε λοιπόν αυτή τη φορά».
Η νέα έκδοση έχει διαφορετική προσέγγιση. Η ιστορία αγάπης είναι μεταξύ της Χιονάτης και του αρχηγού μιας ομάδας κλεφτών – Τζόναθαν – αντί ενός πρίγκιπα.
Και η πριγκίπισσα δεν περιμένει τον έρωτά της για να τη σώσει, αν και την ανασταίνει από τους νεκρούς με ένα φιλί.
Ο κριτικός ταινιών της Daily Mail, Μπράιαν Βάινερ, είπε πρόσφατα για το αποτυχημένο ριμέικ: «Οι διεστραμμένες προσπάθειες της Disney να μην προσβάλει κανέναν κατάφεραν με κάποιο τρόπο να προσβάλλουν τους πάντες».
Η απόφαση να αντικατασταθούν πραγματικοί ηθοποιοί με νάνους CGI έχει εξοργίσει πολλούς και οι υποστηρικτές των ατόμων με αναπηρία λένε ότι ο όμιλος ψυχαγωγίας έχασε μια χρυσή ευκαιρία να συμπεριλάβει μικρούς ανθρώπους και να διαφοροποιήσει το καστ τους.
Επίσης υπήρξαν αντιδράσεις για την μελαχρινή Zegler -που είναι κολομβιανής και πολωνικής καταγωγής- η οποία δεν παρουσιάζει την Χιονάτη όπως ακριβώς είναι στο παραμύθι, δηλαδή λευκή.
Πολλοί έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με την τελευταία σκηνή της ταινίας η οποία είναι πολύ “παράξενη” φτάνοντας το σημείο της γελοιότητας ενώ πολλοί την συγκρίνουν με τα “λευκά πάρτι” του Diddy που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα.
Yes…this is the ending scene in the new Snow White movie…pic.twitter.com/3epbs8vsMm https://t.co/5JlG9NNFQj
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) March 23, 2025
Ο Έλον Μασκ που έχει μιλήσει ανοικτά εναντίον της woke ατζέντας σχολίασε “Έτσι” σε δημοσίευση χρήστη που έγραφε: “H woke Χιονάτη είναι απλώς μια άλλη στην μακρά λίστα ταινιών που προσπαθούν να μας χώσουν την περίεργη αριστερή ιδεολογία τους στον λαιμό μας”.
photo: pixabay