Μάρτιν Σκορσέζε για Πάπα Φραγκίσκο: “Άφησε ένα φως πίσω του που δεν μπορεί να σβήσει ποτέ”

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θυμάται τον Πάπα Φραγκίσκο τον οποίο είχε συναντήσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Βατικανό, χτίζοντας μια σχέση για την αμοιβαία εκτίμηση για την τέχνη

“Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να ειπωθούν για τη σημασία του Πάπα Φραγκίσκου και όλα όσα εννοούσε για τον κόσμο, την εκκλησία, τον παπισμό. Θα το αφήσω σε άλλους”, είπε ο Σκορσέζε σε δήλωσή του στο Variety. “Ήταν, από κάθε άποψη, ένας αξιόλογος άνθρωπος. Αναγνώριζε τις δικές του αποτυχίες. Εξέπεμπε σοφία. Έδινε καλοσύνη. Είχε μια ακλόνητη δέσμευση για το καλό. Ήξερε στην ψυχή του ότι η άγνοια ήταν μια τρομερή πληγή για την ανθρωπότητα. Έτσι δεν σταμάτησε ποτέ να μαθαίνει. Και, αγκάλιασε τη διαφώτιση και τη συνεχή εξάσκηση. συγχώρεση.”

“Η απώλεια για μένα είναι βαθιά – είχα την τύχη να τον γνωρίσω και θα μου λείψει η παρουσία και η ζεστασιά του. Η απώλεια για τον κόσμο είναι τεράστια. Αλλά άφησε ένα φως πίσω του και δεν μπορεί να σβήσει ποτέ.”

(photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -ANSA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί