Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Κλάιβ Ρέβιλ – Είχε γίνει γνωστός ως η φωνή του «αυτοκράτορα Πάλπατιν» στο Star Wars,vid

Ο Κλάιβ Ρέβιλ, ο ηθοποιός του Star Wars που χάρισε τη φωνή του στον «αυτοκράτορα Πάλπατιν» (γνωστός και ως Νταρθ Σίντιους) στην ταινία «The Empire Strikes Back» έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 94 ετών

Η κόρη του, Κέιτ Ρέβιλ είπε στο Hollywood Reporter, ο πατέρας της πέθανε στις 11 Μαρτίου σε μια μονάδα φροντίδας στο Σέρμαν Όουκς μετά από μάχη με την άνοια.

Ο Ρέβιλ γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1930 στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Αρχικά εκπαιδεύτηκε για να γίνει λογιστής, αλλά ενώ εργαζόταν ως αναλογιστής σε μια τράπεζα έτυχε να συναντήσει τον Laurence Olivier και τη σύζυγό του Vivien Leigh, οι οποίοι ήταν σε μια περιοδεία στη χώρα. Αφού ο Ρέβιλ εξέφρασε την αγάπη του για τον Σαίξπηρ, ο Ολιβιέ τον ενθάρρυνε να έρθει και να σπουδάσει στο Old Vic Theatre School του στο Μπρίστολ.

Ο Ρέβιλ εμφανίστηκε επτά φορές στο Μπρόντγουεϊ. Ήταν υποψήφιος για δύο βραβεία Tony, το 1961 και το 1963.

Αφού μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έκανε μια σειρά από καλεσμένες εμφανίσεις σε επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Columbo , Magnum PI και Murder, She Wrote.

Ως ηθοποιός φωνής, είχε γίνει γνωστός και για τον ρόλο του Alfred Pennyworth στο Batman : The Animated Series.

Για το Star Wars: Ο σκηνοθέτης Irvin Kershner κάλεσε τον Ρέβιλ για να εκφράσει τη φωνή του κακού αυτοκράτορα Palpatine, ο οποίος εμφανίζεται μόνο ως ολογραφική προβολή που μιλά στον Darth Vader.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί