4 Ιουλίου 2004: Πέρασαν 20 χρόνια από τον θρίαμβο του EURO – ΒΙΝΤΕΟ

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού: την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την Εθνική Ελλάδας, την 4η Ιουλίου 2004 στην Πορτογαλία

Ένα ποδοσφαιρικό «παραμύθι» που δεν έχει επαναληφθεί από τότε – σε όλα τα Euro που ακολούθησαν.

Μπορεί να μην έπαιξε ποτέ θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά βρίσκοντας πάντα το γκολ και παίρνοντας τα αποτελέσματα που χρειαζόταν, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ κέρδισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, Τσεχία, και την διοργανώτρια Πορτογαλία δύο φορές μέσα στην έδρα της.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του τελικού με την Πορτογαλία ΕΔΩ

Η νίκη στον τελικό της 4ης Ιουλίου έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς σε όλη τη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμου όπου υπάρχουν Έλληνες.

H 11άδα του τελικού


Η 11άδα που επέλεξε για τον τελικό ο Ότο Ρεχάγκελ αποτελούταν από τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Δέλλα, Καψή, Φύσσα, Μπασινά, Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Γιαννακόπουλο (76 Βενετίδης), Βρύζας (81 Παπαδόπουλος), Χαριστέας η ομαδα που χρησιμοποίησε στον τελικό ο Όττο Ρεχάγκελ. Στον πάγκο ήταν οι Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Βενετίδης (μπήκε στο 76’ στη θέση του Γιαννακόπουλου), Παπαδόπουλος (μπήκε στο 81’ στη θέση του Βρύζα), Νταμπίζας, Τσιάρτας, Καφές, Γεωργιάδης, Γκούμας, Λάκης. Στην κερκίδα ο τιμωρημένος με κάρτες Καραγκούνης και ο τραυματίας Νικολαΐδης.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί