Αθλήτρια που κολύμπησε στα νερά του Σηκουάνα…έκανε 9 φορές εμετό – Η ειρωνική της ανάρτηση

Η Leonie Beck από τη Γερμανία αντιμετωπίζει ήδη επιπλοκές από το γυναικείο κολύμπι ανοιχτής θάλασσας, δημοσιεύοντας στο Instagram ότι έχει ήδη κάνει εμετό εννέα φορές και έχει παρουσιάσει επίσης διάρροια, πέφτοντας στα νερά του Σηκουάνα.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ανοιχτής θάλασσας γυναικών στο Παρίσι. Η Μπεκ ήταν μία από τις 24 γυναίκες που βούτηξαν στον ποταμό Σηκουάνα για το αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων γυναικών.

Η Μπεκ κέρδισε το χρυσό στο αγώνισμα 10 χιλιομέτρων ανοιχτής θάλασσας γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στη Φουκουόκα. Κέρδισε επίσης το ασημένιο στα 10 χιλιόμετρα γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022.

Είπε στην ιστορία της στο Instagram «έκανα εμετό 9 φορές χθες συν τη διάρροια» και «η ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα είναι εγκεκριμένη», σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο.

Η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα προκάλεσε ανησυχία τόσο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όσο και κατά τη διάρκεια πιθανών προπονήσεων και αγώνων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ δαπανήθηκαν για τον καθαρισμό του ποταμού με την ελπίδα της ικανότητάς του να φιλοξενήσει τους αγώνες. Το κολύμπι στο ποτάμι απαγορεύτηκε από το 1923. Στα τέλη Ιουνίου, ο ποταμός απέτυχε σε μια δοκιμή ποιότητας του νερού καθώς ανέφερε επίπεδα E. Coli που ήταν 10 φορές πάνω από το αποδεκτό όριο.

Οι προπονήσεις ακυρώθηκαν τόσο για αθλητές τριάθλου όσο και για αθλητές ανοιχτού νερού τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το τρίαθλο των ανδρών αναβλήθηκε να γίνει την ίδια μέρα με το τρίαθλο γυναικών λόγω κακής ποιότητας νερού.

Ο Βίκτορ Γιόχανσον από τη Σουηδία επέλεξε να μην αγωνιστεί στον αγώνα ανοιχτής θάλασσας ανδρών 10 χιλιομέτρων μετά από συστάσεις του γιατρού λόγω ανησυχιών για την ποιότητα του νερού .

Δείτε ΕΔΩ

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί