Euro 2024: Η ώρα του μεγάλου τελικού – Η «απόλυτη» Ισπανία αντιμετωπίζει την Αγγλία απόψε το βράδυ

Η μεγάλη στιγμή έφτασε… Μετά από τέσσερις εβδομάδες συναρπαστικής δράσης ανάμεσα σε 24 ομάδες, ήρθε η ώρα του μεγάλου τελικού του φετινού EURO 2024.

Απόψε το βράδυ στις 22:00 στο “Olympiastadion” του Βερολίνου η Ισπανία και η Αγγλία θα μονομαχήσουν σε ένα ματς που περιμένει με… κομμένη την ανάσα όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη (κι όχι μόνο).

Η Ισπανία για πολλούς ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλο το τουρνουά, σημειώνοντας 6 στις 6 νίκες σε ομίλους και νοκ-άουτ.

Κι απ’ την άλλη πλευρά η Αγγλία των μεγάλων ανατροπών, η οποία έβρισκε πάντα τον τρόπο στο φινάλε να παίρνει και τις προκρίσεις που την οδήγησαν στον δεύτερο σερί τελικό EURO.

«Ξέρω ότι οι παίκτες μου μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερα και να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Η ιδέα μας για το ποδόσφαιρο βασίζεται στην αυτοπεποίθησή μας. Είμαι σίγουρος ότι ο τελικός θα είναι τελείως διαφορετικός από τον ημιτελικό, απέναντι σε αντιπάλους που θα απαιτήσουν το καλύτερο από εμάς. Και παρότι ακούγεται δύσκολο, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης…» δήλωσε ο τεχνικός της «ρόχα», Λουίς ντε λα Φουέντε, ο οποίος οδήγησε την ισπανική ομάδα σε τελικό EURO έπειτα από 12 χρόνια.

Απ’ την πλευρά του ο τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ήταν λιτός, αλλά ξεκάθαρος: «Το γεγονός ότι μπόρεσα να οδηγήσω την Αγγλία σε έναν πρώτο μεγάλο τελικό στο εξωτερικό, με κάνει πολύ περήφανο. Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε μια Ισπανία που ήταν η καλύτερη του τουρνουά. Θα είναι δύσκολο ματς και θα μας πιέσουν, οπότε θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί με την μπάλα στα πόδια και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί χωρίς αυτήν. Είναι ένας τελικός…».

Διαιτητής του τελικού ορίστηκε ο 35χρονος Γάλλος Φρανσουά Λετεσιέ, ο οποίος είναι διεθνής από το 2017. Δικαστικός επιμελητής στο επάγγελμά του εκτός γηπέδων, ο Λετεσιέ θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Σίριλ Μουγκνιέ και Μεχντί Ραχμουνί, ενώ 4ος ορίστηκε ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ. Οι Γάλλοι Ζερόμ Μπρισάρ και Βίλι Ντελαγιό θα είναι υπεύθυνοι για το VAR.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Φαμπιάν Ρουίθ, Ρόδρι, Όλμο, Γιαμάλ, Νίκο Γουίλιαμς, Μοράτα.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Σο, Μέινου, Ράις, Σάκα, Μπέλινγχαμ, Φόντεν, Κέιν.

(Με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί