Euro 2024: Το χρυσό γκολ του Μερίνιο στο φινάλε της παράτασης έστειλε τους Ισπανούς στα ημιτελικά

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2024 και μετά από ένα παιχνίδι που "έσπασε καρδιές" κατάφερε να προκριθεί στους 4 στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, με σκορ 2-1

Το μεγάλο ντέρμπι των φαβορί του Euro 2024 είχε δραματική εξέλιξη καθόλη τη διάρκειά του και τελικά κρίθηκε υπέρ της Ισπανίας στο 120′, με τον Μικέλ Μερίνο να ρίχνει την “οικοδέσποινα” Γερμανία στο καναβάτσο.

Ένα γκολ του Ντάνι Όλμο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε το προβάδισμα στην Ισπανία, αλλά η Γερμανία ισοφάρισε στο 90′ με τον Φλόριαν Βιρτς και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι, αλλά ο Μερίνο είχε διαφορετική άποψη.

Με το χρονόμετρο να δείχνει το 120ο λεπτό του αγώνα, ο Ισπανός μέσος πήρε την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας των Γερμανών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-1 που “πάγωσε” την οικοδέσποινα του Euro 2024.

H “ρόχα” ήταν έτσι αυτή που πανηγύρισε τη μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Ισπανία έχασε στην τελευταία φάση του αγώνα τον Καρβαχάλ με κόκκινη κάρτα και θα τον στερηθεί στον ημιτελικό του Euro 2024.

Οι συνθέσεις στο Ισπανία – Γερμανία
Ισπανία (Λούις Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46΄Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γουίλιαμς (80΄Μερίνο), Γιαμάλ, Πέδρι (8΄Όλμο), Μοράτα (80΄Ογιαρθάμπαλ)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80΄Μίλερ), Ράουμ (57΄Μίτελσταντ), Τσαν (46΄Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Σανέ (46΄Βιρτζ), Γκουντογκάν (57΄Φίλκρουγκ), Χάβερτς (91΄Άντον)

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί