“Γάζωσαν” με σφαίρες παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος

Το σώμα του Νοτιοαφρικανού σούπερ σταρ του άλματος εις ύψος Ζακ Φράιταγκ βρέθηκε αυτή την εβδομάδα γεμάτο σφαίρες κοντά σε ένα νεκροταφείο στη χώρα του, καταλήγοντας σε μια τραγωδία μετά την εξαφάνισή του στις 17 Ιουνίου.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε αιμόφυρτος σε ένα κομμάτι γρασίδι στην Πρετόρια Γουέστ και η αστυνομία λέει ότι αντιμετωπίζει την υπόθεση ως δολοφονία. Τελευταία φορά εθεάθη να φεύγει από το σπίτι της μητέρας του με έναν άγνωστο άνδρα και αμέσως μετά δηλώθηκε αγνοούμενος.

Τοπικές αναφορές υποδεικνύουν ότι ο σταρ αθλητής μπορεί να πάλευε ακόμα με τον εθισμό στα ναρκωτικά τη στιγμή της εξαφάνισής του, σύμφωνα με το The South African , έναν τοπικό αγγλόφωνο ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Ο Freitag κέρδισε παγκόσμιο πρωτάθλημα σε επίπεδο νέων, εφήβων και ανώτερων, ένα σπάνιο επίτευγμα στην ελίτ του στίβου που συνδυάζεται μόνο με άλλα 10 αστέρια του στίβου—συμπεριλαμβανομένου του Usain Bolt.


Η εξαφάνιση του Freitag, ξεκίνησε πριν από αρκετές εβδομάδες όταν εθεάθη να φεύγει από το σπίτι της μητέρας του στο Bronkhorstpruit, κοντά στην Πρετόρια, με έναν άγνωστο άνδρα. Αυτός ο άντρας ισχυρίστηκε ότι συναντήθηκε μαζί του για δουλειά, αλλά δεν τον είδαν ποτέ ξανά ζωντανό.

Κάποιοι προτείνουν ότι ο Freitag είχε εμπλακεί σε μια μυστική συμφωνία που πήγε στραβά. Άλλοι υπαινίσσονται έναν ζηλιάρη αντίπαλο ή μια μακροχρόνια μνησικακία.

Η καριέρα του Freitag, ωστόσο, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από χρυσή. Κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο κάτω των 18 ετών στο Bydgoszcz της Πολωνίας, το 1999 και το παγκόσμιο χρυσό κάτω των 20 ετών στο Σαντιάγο της Χιλής, το 2000. Το εθνικό του ρεκόρ των 2,38 μέτρων, που σημειώθηκε το 2005, παραμένει μέχρι σήμερα.

Παρά την επαγγελματική του επιτυχία, η μετα-αθλητική ζωή του Freitag φαινόταν να καταρρέει. Φίλοι και οικογένεια περιγράφουν έναν άνδρα που πάλεψε να βρει τα πατήματά του μετά την απόσυρσή του από τα ανταγωνιστικά αθλήματα.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής, ταξίαρχος Brenda Muridili, επιβεβαίωσε ότι ο πρώην αθλητής έχει δεχθεί πολλούς πυροβολισμούς και ότι η έρευνα αντιμετωπίζεται ως δολοφονία.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ η αστυνομία έχει κάνει έκκληση στο κοινό για οποιαδήποτε πληροφορία.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί