Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης – Κατέκτησε το ρεκόρ του 4ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της(vid)

Η Ισπανία είναι πλέον πρωταθλήτρια Ευρώπης! Ήταν καλύτερη καθόλη τη διάρκεια του Euro 2024 και έφτασε στην κατάκτηση του τέταρτου Ευρωπαϊκού στην ιστορία της μετά το 1964, το 2008 και το 2012.

Μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει τη Γερμανία που έμεινε στα τρία τρόπαια. Αντίθετα, η Αγγλία δεν τα κατάφερε για ακόμη μια φορά επιστρέφοντας σπίτι της με άδεια χέρια!

Η ανανεωμένη Φούρια Ρόχα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε, που εντυπωσίασε καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στη Γερμανία, επιβεβαίωσε την κυριαρχία της και στον τελικό. Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Euro που μία ομάδα ξεχώρισε τόσο πολύ και ήταν εμφανώς καλύτερη απ’ όσες εθνικές συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Στον δρόμο προς τον τελικό, αφού βγήκε πρώτη στον όμιλο απέναντι σε Ιταλία, Κροατία και Αλβανία και απέκλεισε στους 16 τη Γεωργία, έθεσε νοκ άουτ την οικοδέσποινα Γερμανία στα προημιτελικά και το -κατά πολλούς- μεγάλο φαβορί που ήταν η Γαλλία στα ημιτελικά σε δύο πρόωρους τελικούς.

Η ποιότητα της ισπανικής ομάδας ήταν αδιαμφισβήτητη και στο πιο κρίσιμο ματς του τουρνουά αλλά και της δεκαετίας για το ισπανικό ποδόσφαιρο που σε εθνικό επίπεδο είχε να γιορτάσει απ’ το Μουντιάλ του 2010 και το Euro του 2012.

Προηγήθηκε στο 47′ με θαυμάσια ασίστ του Γιαμάλ στον Γουίλιαμς, ο οποίος έγραψε εντυπωσιακά το 1-0, και μολονότι δέχθηκε γκολ απ’ τον Πάλμερ στο 73′ και φάνηκε να χάνει το μομέντουμ, κατόρθωσε να βρει το νικητήριο γκολ με τον Οϊαρθάμπαλ, ο οποίος ήρθε απ’ τον πάγκο και πέτυχε στο 86′ ένα γκολ τίτλου αλά… Ινιέστα (κάπως σαν τον τελικό του Μουντιάλ το 2010).

Η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα μνημονεύεται ως η καλύτερη ομάδα -μακράν της δεύτερης- του Euro 2024.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

(Με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί