Ιστορικός θρίαμβος για την Ελλάδα στην κολύμβηση! Με 17 μετάλλια επιστρέφουν οι αθλητές μας

Με το ρεκόρ συγκομιδής 17 μεταλλίων και τη 2η θέση, πίσω από την Ουγγαρία, επιστρέφει η αποστολή της Ελλάδας από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Εχθές η χώρα μας κατέκτησε ακόμη 5 μετάλλια στους τελικούς.
Αυτά που έγιναν στο Βελιγράδι δεν έχουν ξαναγίνει στην ελληνική κολύμβηση.

Η συγκομιδή των 17 μεταλλίων (5 χρυσά, 8 ασημένια, 4 χάλκινα) μοιάζει εξωπραγματική. Η δεύτερη θέση στην Ευρώπη πίσω μόνο από την πανίσχυρη Ουγγαρία γεμίζει όλους τους Έλληνες περηφάνεια.

Ο Δημήτρης Μάρκος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ ελεύθερο καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 3.47.44. Ήταν το τρίτο του μετάλλιο στη διοργάνωση.

Στα 50μ ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το πρώτο του χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τερματίζοντας σε χρόνο 21.72. Πίσω του ο Στέργιος Μπίλας κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με 21.73.

Στα 100μ ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης με χρόνο 52.23. Πίσω του ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης τερμάτισε σε χρόνο 52.83 και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Ελλάδα μετρά πλέον 43 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ στο Βελιγράδι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες πήραν μέρος σε 27 τελικούς καταρρίπτοντας 8 πανελλήνια ρεκόρ.

(με πληροφορίες από megatv. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί