Νάγκελσμαν: «Το ποδόσφαιρο θα έχει ακόμη περισσότερους αγώνες στο μέλλον και πρέπει να υπάρχει ισορροπία»

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αγώνων σε πολλές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, που έχει «πυροδοτήσει» τη συζήτηση για ενδεχόμενη απεργία των παικτών, πρέπει να οδηγήσει σε αναθεώρηση των διακοπών και των διαλειμμάτων ανάμεσα στις διοργανώσεις, δήλωσε την Πέμπτη (10/10) ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Ο Νάγκελσμαν, μιλώντας ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (11/10) με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για το Nations League η, είπε ότι παρά τις εκκλήσεις για μείωση του αριθμού των αγώνων, αυτοί πιθανότατα θα αυξηθούν στο μέλλον.

Οι διευρυμένες μορφές του Champions League και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA, παράλληλα με τις διευρυμένες διοργανώσεις εθνικών ομάδων, έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερο αριθμό αγώνων για ομάδες και παίκτες.

«Έχω πει συχνά ότι δεν θα παραπονεθώ για το καλεντάρι. Πολλοί αγώνες χρηματοδοτούν αυτό το άθλημα. Πρέπει όμως να υπάρχει μία υγιής ισορροπία. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν λιγότερα παιχνίδια στο μέλλον. Θα υπάρξουν περισσότεροι αγώνες και θα πρέπει να συζητάμε για το πώς θα φτιάξουμε τα διαλείμματα μεταξύ των διοργανώσεων».

Ο Νάγκελσμαν είπε επίσης ότι σε διοργανώσεις όπως το NBA ή το NFL οι παίκτες έχουν διαλείμματα πολλών μηνών μεταξύ των σεζόν, παρόλο που παίζουν περισσότερους αγώνες κατά μέσο όρο από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές.

«Οι παίκτες του NBA παίζουν περίπου 85 παιχνίδια, αλλά μετά έχουν ένα μεγάλο διάλειμμα. Το NFL (αμερικανικό ποδόσφαιρο) έχει μεγάλο διάλειμμα. Δεν το έχουμε αυτό στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες απλά δεν κάνουν κανένα διάλειμμα…».

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές είναι συνήθως απασχολημένοι στις αρχές του καλοκαιριού με τις εθνικές ομάδες τους και τώρα πρέπει να αντεπεξέλθουν στη νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που ξεκινά την επόμενη χρονιά.

Η FIFA υπερασπίστηκε το καλεντάρι της, ενώ ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργανισμού UEFA είπε ότι το ζήτημα επηρεάζει μόνο μια μειοψηφία παικτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί