Ο πρόεδρος της Σερβίας ανακοίνωσε την κατασκευή μουσείου αφιερωμένο στον Τζόκοβιτς(vid)

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Τζόκοβιτς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την Κυριακή, αφού νίκησε τον Ισπανό αντίπαλό του Κάρλος Αλκαράζ.

Μετά την εκπληκτική νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Σερβία πρόκειται να χτίσει ένα μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο αθλητή του τένις , σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας.

«Είχαμε τις πρώτες συζητήσεις για την κατασκευή του μουσείου Νόβακ Τζόκοβιτς , το οποίο αναμένεται να γίνει άλλος ένας πόλος έλξης για την πόλη», δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Τζόκοβιτς απολαμβάνει εδώ και καιρό το καθεστώς ενός ζωντανού θρύλου στη Σερβία, όπου ο αθλητής από το Βελιγράδι και νικητής 24 τίτλων Grand Slam διηύθυνε μια ακαδημία τένις για χρόνια και συχνά παρακολουθεί αθλητικές εκδηλώσεις και συναντά αξιωματούχους.

«Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα έχει ένα μουσείο αφιερωμένο στον Ραφαέλ Ναδάλ. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τι έχει κάνει ο Τζόκοβιτς για τη χώρα μας σύμφωνα με τα πλεονεκτήματά του και ταυτόχρονα να προσελκύσουμε τουρίστες», πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς είπε ότι ελπίζει ότι το μουσείο θα ολοκληρωθεί πριν το Βελιγράδι φιλοξενήσει την Παγκόσμια Έκθεση το 2027.Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Τζόκοβιτς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Παρισιού την Κυριακή, αφού νίκησε τον Κάρλος Αλκαράζ με 7-6 (7/3), 7-6 (7/2) σε αυτό που πιθανότατα θα ήταν η τελευταία του βολή στην Ολυμπιακή δόξα. .

Η νίκη του επέτρεψε να συμμετάσχει στο πάνθεον των Ολυμπιονικών ανάμεσα στους Andre Agassi, Rafael Nadal, Steffi Graf και τη Serena Williams ως οι μοναδικοί παίκτες που κέρδισαν και τα τέσσερα Grand Slam τουρνουά και το χρυσό Ολυμπιακό single.

Ο Τζόκοβιτς έγινε επίσης ο γηραιότερος πρωταθλητής στο απλό από τότε που το τένις επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1988 και διέλυσε την προσπάθεια του Αλκαράζ να προσθέσει ένα χρυσό μετάλλιο στους τίτλους του Γαλλικού Όπεν και του Γουίμπλεντον που έχει ήδη κερδίσει αυτό το καλοκαίρι.

Πίσω στη Σερβία, ο κόσμος συγκεντρώθηκε σε κεντρικές πλατείες σε όλη τη χώρα, όπου κυμάτισαν σημαίες και τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια για να γιορτάσουν τη νίκη του Τζόκοβιτς.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί