Ο πρώην σύντροφος που σκότωσε την αθλήτρια της Ουγκάντα ​​πέθανε από εγκαύματα και ο ίδιος

Ο πρώην φίλος της Ολυμπιονίκης από την Ουγκάντα, Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι, που τη σκότωσε βάζοντάς της φωτιά, πέθανε ο ίδιος από εγκαύματα που υπέστη στην επίθεση, δήλωσε αξιωματούχος του νοσοκομείου της Κένυας.


Ο Dickson Ndiema έστησε ενέδρα στη μαραθωνοδρόμο καθώς επέστρεφε σπίτι από την εκκλησία πριν από λίγες εβδομάδες. Στη συνέχεια της έριξε βενζίνη και της έβαλε φωτιά.
Σύμφωνα με μάρτυρες οι δυο τους είχαν σύγκρουση για ένα μικρό κομμάτι γης στη βορειοδυτική Κένυα.

Ο Ndiema πέθανε πριν λίγες ημέρες στην εντατική, όπου σύμφωνα με το νοσοκομείο, είχε εισαχθεί με εγκαύματα σε περισσότερο από το 40% του σώματός του.

“Είχε αναπνευστική ανεπάρκεια ως αποτέλεσμα των σοβαρών εγκαυμάτων των αεραγωγών και της σήψης που οδήγησαν στον τελικό θάνατό του παρά τα σωτήρια μέτρα”, είπε το νοσοκομείο.
Η άτυχη μαραθωνοδρόμος Cheptegei πέθανε τέσσερις ημέρες αφότου την έκαψε με βενζίνη. Υπέστη εγκαύματα σε περισσότερο από το 80% του σώματός της.

Οι γείτονες είπαν ότι την ημέρα της επίθεσης άκουσαν κραυγές πριν έρθει τρέχοντας προς το μέρος τους η Τσεπτέγκεϊ φωνάζοντας για βοήθεια.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ndiema μπήκε κρυφά στο σπίτι του Cheptegei στην κομητεία Trans Nzoia της δυτικής Κένυας με ένα δοχείο 5 λίτρων γεμάτο βενζίνη.


Κάποια από τα καύσιμα που έριξε στην Cheptegei πετάχτηκαν στο ίδιο του το σώμα, σύμφωνα με αναφορές. Ως αποτέλεσμα, ο Ndiema πήρε φωτιά επίσης αφού έβαλε φωτιά στην πρώην σύντροφό του.
Ο Ndiema επρόκειτο να αντιμετωπίσει κατηγορίες καθώς η αστυνομία είπε ότι αντιμετώπιζε τον θάνατο της Cheptegei ως δολοφονία, με τον πρώην φίλο να κατονομάζεται ως ο κύριος ύποπτος.
Αλλά τώρα που ο Ndiema πέθανε, η ποινική υπόθεση έχει αποσυρθεί και αντ’ αυτού θα ξεκινήσει έρευνα για τους δύο θανάτους.


Τόσο ο Ndiema όσο και η Cheptegei εισήχθησαν στο νοσοκομείο Moi πριν πεθάνουν.
Ο θάνατος της Cheptegei σόκαρε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με τους συναδέλφους της Ουγκάντα ​​να λένε ότι ήταν έμπνευση για αυτούς .
Η 33χρονη Ολυμπιονίκης ήταν η τρίτη αθλήτρια που σκοτώθηκε στην Κένυα τα τελευταία τρία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, οι νυν ή πρώην σύντροφοι κατονομάστηκαν ως οι κύριοι ύποπτοι από την αστυνομία.


Το 2021, η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Agnes Tirop μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου και έξι μήνες αργότερα η Damaris Mutua στραγγαλίστηκε.
«Δεν εύχομαι άσχημα πράγματα σε κανέναν, αλλά φυσικά θα μου άρεσε να αντιμετωπίσει το νόμο ως παράδειγμα για τους άλλους, ώστε να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις σε γυναίκες», η Beatrice Ayikoru, γενική γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουγκάντα. , είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Η Cheptegei γεννήθηκε στην Κενυατική πλευρά των συνόρων Κένυας-Ουγκάντα, αλλά επέλεξε να περάσει και να εκπροσωπήσει την Ουγκάντα ​​για να κυνηγήσει το αθλητικό της όνειρο.

Η καριέρα της περιελάμβανε συμμετοχή στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αν και ήρθε 44η στον μαραθώνιο, ο κόσμος της περιοχής της την αποκάλεσε «πρωταθλήτρια».
Κέρδισε επίσης το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουνού και Τρεξίματος στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης το 2022.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί