Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες και η FIFPRO Europe καταγγέλλουν επίσημα την FIFA στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το καλεντάρι

Οι ευρωπαϊκές Λίγκες και η FIFPRO Europe θα υποβάλουν επίσημα κοινή καταγγελία, για το διεθνές ημερολόγιο αγώνων της FIFA στις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα (15/11).

Η κίνηση των δύο πλευρών, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, έρχεται δύο εβδομάδες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έκρινε ότι οι κανόνες μεταγραφών ποδοσφαιριστών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας παραβιάζουν τους νόμους της ΕΕ μετά από αμφισβήτηση του πρώην διεθνούς Γάλλου μέσου, Λασανά Ντιαρά.

Η καταγγελία υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη τάση των δυσαρεστημένων αθλητών και αθλητικών οργανώσεων να στραφούν στην αντιμονοπωλιακή αρχή επιβολής της ΕΕ για να συμβάλει στη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού και στον περιορισμό των εξουσιών των κυβερνητικών οργάνων.

Τα παράπονα απ’ τις Λίγκες και τη FIFPRO επικεντρώνονται στο διεθνές ημερολόγιο αγώνων, το οποίο, όπως λένε, έχει καταστεί μη βιώσιμο για τα εθνικά πρωταθλήματα και αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των παικτών, με τη FIFA να φέρεται να κάνει κατάχρηση της «δύναμής» της και της εξουσίας της στην αγορά.

Η FIFA με τη σειρά της ανέφερε ότι το τρέχον καλεντάρι εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο της μετά από μια ολοκληρωμένη διαβούλευση, η οποία συμπεριέλαβε την FIFPRO και τις Λίγκες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί