Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλήτρια δίνει μάχη για τη ζωή – Της έριξε βενζίνη και της έβαλε φωτιά ο σύντροφός της

Οι κάτοικοι του Kinyoro στην Trans-Nzoia της Ουγκάντα έχουν μείνει σοκαρισμένοι αφού η μαραθωνοδρόμος του Παρισιού Rebecca Cheptegei υπέστη βάναυση επίθεση από τον σύντροφό της Dickson Ndiema Marangach την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου.

Η Cheptegei είχε μια οικιακή διαμάχη με τον φίλο της που γρήγορα οδήγησε στην καταστροφή με την Ουγκάντα ​​δρομέα των 10.000 μέτρων να υφίσταται σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με μια αναφορά που κατατέθηκε από τον επικεφαλής της περιοχής Rose Chebet, ο Marangach, μπήκε κρυφά στο συγκρότημα του Cheptegei γύρω στις 2 το μεσημέρι, ενώ η αθλήτρια και τα παιδιά τους βρίσκονταν στην εκκλησία.

Μετά την επιστροφή της Τσεπτεγκέι ακολούθησε μεγάλος καβγάς και τότε ο σύζυγός της της έριξε βενζίνη και άναψε φωτιά. Στη μάχη σώμα με σώμα, ο Marangach κάηκε και ο ίδιος.


Οι κραυγές της Τσεπτεγκέι ειδοποίησαν τους γείτονες, οι οποίοι φώναξαν το ασθενοφόρο και το αντιμαχόμενο ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Kitale Level Four.

Την Τρίτη, η Ομοσπονδία Στίβου της Ουγκάντα ​​(UAF) εξέδωσε μια δήλωση, λέγοντας: “Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι η αθλήτριά μας Rebecca Cheptegei, η οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Moi Teaching and Referral Hospital στο Eldoret. Το περιστατικό συνέβη όταν ο Κενυάτης σύντροφός της, της έριξε βενζίνη και της έβαλε φωτιά»

Ο αστυνομικός διοικητής της κομητείας Trans Nzoia, Jeremiah Ole Kosiom, επιβεβαίωσε επίσης το περιστατικό, λέγοντας ότι ο Cheptegei είχε υποστεί εγκαύματα κατά 75%.

Στο σημείο, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κίτρινο μπιτόνι 5 λίτρων, μια τσάντα, μια μαύρη κουκούλα που πιστεύεται ότι ανήκει στον Marangach και ένα καμένο κινητό τηλέφωνο.

Η Cheptegei από τότε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Moi στο Eldoret όπου δίνει μάχη για τη ζωή της.

Το ατυχές περιστατικό έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Cheptegei έτρεξε έναν μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μαζί με τις συναθλήτριές της από την Ουγκάντα ​​Stella Chesang και Mercy Chelangat. Τερμάτισε στην 48η θέση.

Δεν είναι άγνωστη στις πίστες, έχοντας λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mountain and Trail Running 2021.

Ο Marangach αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί