Όταν ο μικρός “Νόλε” έκανε προπόνηση στο τένις σε ηλικία 4 ετών – Βίντεο ντοκουμέντο

Κανείς δεν περίμενε ότι αυτό το μικρό αγοράκι θα γινόταν κάποια στιγμή ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε πρόσφατα ο καλύτερος τενίστας παγκοσμίως κερδίζοντας το χρυσό μεταλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κάνοντας ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 1991.

Στις 23 Ιουνίου 1991, ο 4χρονος τότε Νόβακ Τζόκοβιτς σήκωσε για πρώτη φορά ρακέτα τένις. Τα πλάνα εκείνης της ημέρας καταγράφηκαν, γι’ αυτό το έχουμε σήμερα, και μπορούμε να δούμε τα πρώτα βήματα που έκανε κάποιος που τελικά έγινε θρύλος 33 χρόνια αργότερα.

Η προπόνηση έγινε στο Κοπαόνικ, όπου ο Τζόκοβιτς πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Το επίμαχο βίντεο είναι σχεδόν 3 λεπτών και δείχνει τον 4χρονο Τζόκοβιτς να χτυπά τις πρώτες του μπάλες του τένις. Η ηλικία του αναφέρεται στο βίντεο και ο προπονητής του τένις του δείχνει τα βασικά.

Κανείς δεν περίμενε πραγματικά ότι ο Τζόκοβιτς θα πετύχαινε όλα όσα πέτυχε. Είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς που έκανε με πολλές θυσίες. Είδαμε πώς μεταμορφώθηκε σε έναν Iron Man που ουσιαστικά δεν αποσύρεται ποτέ και δεν τραυματίζεται ποτέ.

Ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου 1991, στο Kopaonik της Σερβίας. Δείτε το βίντεο με τον 4χρονο Νόβακ Τζόκοβιτς να κάνει τα πρώτα του βήματα στο τένις πριν από πολλά χρόνια. Βήματα που θα τον οδηγούσαν σιγά σιγά στην κορυφή του αθλήματος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί