Παγκόσμιο σοκ: Έχασε τη μάχη για τη ζωή η μαραθωνοδρόμος που της έβαλε φωτιά ο σύντροφός της(vid)

Η Rebecca Cheptegei αγωνίστηκε στον μαραθώνιο γυναικών για την Ουγκάντα ​​στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Φωτογραφίες του πρώην αγοριού που κατηγορείται για τον θάνατο της Ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμου Rebecca Cheptegei αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα ενημέρωσης.

Το τραγικό συμβάν συνέβη μπροστά στα μάτια της κόρης της, καθώς η 33χρονη υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της σε επίθεση την 1η Σεπτεμβρίου.

Μετά το περιστατικό, η Ουγκάντα ​​Ολυμπιονίκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο διδασκαλίας και παραπομπής Moi στο Eldoret της Κένυας, αλλά ο Δρ Owen Menach, ο αναπληρωτής διευθυντής της εγκατάστασης, επιβεβαίωσε ότι η αθλήτρια πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί (5 Σεπτεμβρίου), λέγοντας: «Είναι λυπηρό που χάσαμε την ασθενή νωρίς σήμερα το πρωί αφού όλα τα όργανα σταμάτησαν περίπου στις 5 το πρωί, ενώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε τη ζωή της».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πατέρας της άτυχης αθλήτριας ισχυρίστηκε ότι η κόρη του και ο πρώην φίλος της τσακώνονταν για ένα οικόπεδο στο Endebess, μια πόλη στην Κένυα, πριν γίνει η επίθεση.

Μιλώντας στο The Star, ο κ. Cheptegei είπε: «Ήταν απλώς φίλοι και αναρωτιέμαι γιατί ήθελε να αφαιρέσει πράγματα που ανήκουν στην κόρη μου», αποκαλύπτοντας επίσης ότι τα δύο παιδιά της είναι πατέρας ενός άλλου άνδρα που ζει στην Ουγκάντα.

Και πρόσθεσε: «Η κόρη μου τον εμπιστευόταν. Μπήκε κρυφά στο συγκρότημα της το απόγευμα της Κυριακής, οπλισμένος με πέντε λίτρα βενζίνη και κρύφτηκε σε ένα πτηνοτροφείο.

«Η Ρεβέκκα ήταν έξω από το σπίτι όταν εμφανίστηκε και της έριξε αμέσως βενζίνη πριν ανάψει τη φωτιά», υποστήριξε.

Ο κ. Cheptegei κατέληξε: «Η κόρη μου κάλεσε σε βοήθεια ζητώντας από την αδερφή της που βρισκόταν στο σπίτι να φέρει μια κουβέρτα για να σβήσει τη φωτιά, αλλά ο ύποπτος που ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι την έδιωξε και η Rebecca κάηκε».

Τώρα όμως, φωτογραφίες του φερόμενου δράστη κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα από τα μέσα ενημέρωσης.


Λέγεται ότι ο Ndiema υπέστη επίσης εγκαύματα από την επίθεση, καθώς ο αστυνομικός διοικητής της κομητείας Trans Nzoia Jeremiah Ole Kosiom μίλησε επίσης για το περιστατικό φρίκης.

“Ο άνδρας πιστεύεται ότι μπήκε κρυφά στο συγκρότημα γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ η γυναίκα και τα παιδιά βρίσκονταν στην εκκλησία. Όταν επέστρεψε, ο Ντίκσον, ο οποίος είχε προμηθευτεί βενζίνη, άρχισε να την ρίχνει στη Ρεμπέκα προτού της βάλει φωτιά”, δήλωσε ο Κόσιομ. εξήγησε.

“Οι δύο διασώθηκαν από γείτονες που έσβησαν τη φωτιά και τους μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Kitale County Referral Hospital όπου νοσηλεύτηκαν με πολλαπλά εγκαύματα», αποκάλυψε περαιτέρω.

Δυστυχώς, μια από τις κόρες της Cheptegei λέγεται ότι ήταν μπροστά στην επίθεση στο σπίτι της μητέρας της, λέγοντας στην Κένυα The Standard: «Φώναξα αμέσως για βοήθεια, ένας γείτονας προσπάθησε να σβήσει τις φλόγες με νερό, αλλά δεν ήταν δυνατό».


Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουγκάντα ​​(UOC) Donald Rukare μοιράστηκε σε μια ανάρτηση στο X σήμερα: «Μάθαμε για το θλιβερό θάνατο της Ολυμπιονίκης μας Rebecca Cheptegei… μετά από μια άγρια ​​επίθεση από τον φίλο της.

“Αυτή ήταν μια άνανδρη και παράλογη πράξη που οδήγησε στην απώλεια μιας μεγάλης αθλήτριας. Η κληρονομιά της θα συνεχίσει στο χρόνο”, κατέληξε.

Ο Peter Ogwang, υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, εξέδωσε επίσης μια δήλωση, λέγοντας: «Μόλις έλαβα τα άσχημα νέα για τον τραγικό θάνατο της αθλήτριας της Ουγκάντα ​​Rebecca Cheptegei σήμερα το πρωί στην Κένυα.

«Οι αρχές της Κένυας ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε και μια πιο λεπτομερής αναφορά θα παρασχεθεί το επόμενο διάστημα.

“Η δρομέας μεγάλων αποστάσεων μάς εκπροσώπησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς, την αθλητική αδελφότητα και τους Ουγκάντα ​​γενικότερα.”

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί