Τέλος εποχής για τον Ράφα Ναδάλ – Αποχωρεί από το τέννις: “Στη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος” vid

Ο Ισπανός τενίστας ανακοίνωσε με ένα βίντεο που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ότι αποσύρεται από το επαγγελματικό τέννις

«Αποσύρομαι από το επαγγελματικό τέννις. Σας ευχαριστώ όλους πολύ», λέει. Οι τελευταίοι του αγώνες θα είναι με την ισπανική ομάδα του Davis Cup τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Ναδάλ δεν μπορούσε να αποφύγει το αντίο καθώς όπως δείχνει και στο video, δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει από τη ρήξη τένοντα στις αρχές του 2023 στη Μελβούρνη. Από εκείνη τη ρήξη τένοντα και μετά, εξαφανίστηκε απότομα, προσπαθώντας να επανέλθει και περνώντας τη δυσάρεστη εμπειρία του χειρουργείου.

Εξαντλημένος και κοντά στα σαράντα, τελικά αποφάσισε να “αφήσει” τη ρακέτα.

Μετά από 23 χρόνια στην ελίτ του παγκόσμιου τέννις και μετά από μια ζωή κρατώντας τη ρακέτα, το αγόρι που όλη η Ισπανία είδε να μεγαλώνει και να πετυχαίνει -είτε του άρεσε είτε όχι- το τένις αποσύρεται οριστικά από τα γήπεδα λόγω πόνου.

Μετά και την απόσυρση του Ναδάλ μόνο ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει ο τελευταίος μιας εξαιρετικής εποχής

«Ήταν δύσκολα χρόνια, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία. Δεν μπόρεσα να παίξω χωρίς εμπόδια. Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος. «Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια μακρά και πολύ πιο επιτυχημένη καριέρα από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», εξήγησε ο Ναδάλ σε αυτό το βίντεο. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά είναι ο τελικός του Davis Cup και εκπροσωπώ τη χώρα μου. Κλείνω τον κύκλο, αφού μια από τις πρώτες μου χαρές ως επαγγελματίας τενίστας ήταν ο τελικός στη Σεβίλλη, το 2004. Νιώθω πολύ τυχερός για όλα αυτά που μπόρεσα να ζήσω», προσθέτει.

Δείτε το video:

(photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί