Στη σέντρα του ευρωπαϊκού αγώνα ΠΑΟΚ – Σλάβια Πράγας, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης, στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Europa League, θα βρεθούν τρεις μικροί πρεσβευτές της παγκόσμιας καμπάνιας «Μια μπάλα για όλους». Ο 10χρονος Θοδωρής Βασιλάκης, με ολική τύφλωση, ο δίδυμος αδελφός του Γρηγόρης -μαθητές της Δ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Ροδοτοπίου Ιωαννίνων και η 8χρονη Ειρήνη από τις Σέρρες θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία.
Φορώντας τις ίδιες στολές θα συνοδεύσουν το διαιτητικό τρίο και τους ποδοσφαιριστές στο χορτάρι, με τον Θοδωρή να δίνει την μπάλα στον διαιτητή ώστε να ξεκινήσει η κρίσιμη αναμέτρηση. Μάλιστα, η συγκεκριμένη βραδιά θα είναι ένα δώρο για τον 10χρονο μαθητή, που θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο.
Ο μικρός Θοδωρής ασχολείται με τον αθλητισμό, κάνει Taekwondo, αναρρίχηση και κολύμβηση, αγαπά τη μουσική, ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει ποδόσφαιρο με τους φίλους του και τον δίδυμο αδελφό του Γρηγόρη, με την ειδική μπάλα ποδοσφαίρου που έλαβε δωρεάν από την «A ball for all» πριν από τέσσερα χρόνια.
Η καμπάνια «Μία μπάλα για όλους», με εμπνευστή τον Θεσσαλονικιό Ηλία Μάστορα, που δημιούργησε την πρώτη παιδική μπάλα ποδοσφαίρου τυφλών, ορίστηκε από την UEFA ως η τιμώμενη για τον επόμενο γύρο του Europa League, όπως συνέβη πριν από τρία χρόνια στα προημιτελικά του UEFA Conference League αλλά και στον τελικό UEFA Super Cup 2023.
Λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Σλάβια Πράγας, ο μικρός Θοδωρής συναντήθηκε με το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, στο πλαίσιο της προβολής του νέου ντοκιμαντέρ «A ball for all: The social football» παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση.
Το αγγλόφωνο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δουμανίδου είναι διαθέσιμο για προβολή, https://youtu.be/5AedEvl5Rrw , ενώ ετοιμάζεται για τον επόμενο μήνα η γαλλική έκδοση με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση του UEFA Foundation for Children & Erasmus+ Sport.
Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει σε 215 χώρες και περιοχές με φωτογραφίες και videos από τη δωρεάν διανομή της μοναδικής πατενταρισμένης μπάλας ποδοσφαίρου, κατάλληλης και για παιδιά με οπτική αναπηρία. Η συγκεκριμένη μπάλα με το κουδουνάκι πωλείται αλλά δωρίζεται και ήδη μοιράστηκαν πάνω από 21.500.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας η Ζ. Κωνσταντοπούλου
- «Κενό ΦΠΑ»: Τι συμβαίνει με τον ΦΠΑ στην Ελλάδα
- Ηράκλειο: Στα “πράσα” έπιασαν μια 18 χρονη και δύο ανήλικες – Έκλεψαν ρούχα αξίας 213 ευρώ από κατάστημα
- Αυτές είναι οι πόλεις που προτιμούν οι ταξιδιώτες της Γενιάς Ζ αυτή τη στιγμή
- Ο Ζελένσκι ζητάει τώρα… «αξιοπρεπή ειρήνη»: «Θα υπάρξουν συμβιβασμοί»
- Ο επικεφαλής της Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο χθες ανώτερου διοικητή της σε ισραηλινό πλήγμα
- Άνοιγμα στην Ανατολή για τον ελληνικό τουρισμό – Η στροφή σε Αμερική, Κίνα και Ινδία από τα Ιόνια νησιά
- Κρεμλίνο: Επιπόλαιες οι δηλώσεις Ρούτε, μάλλον ξέχασε πως ήταν ο Β’Π.Π., vid
- Μ. Χαρακόπουλος: Οι αγρότες ψηφίζουν και στηρίζουν διαχρονικά τη ΝΔ, είναι σαρξ εκ της σαρκός της παράταξης
- Σίδνεϊ: Ήρωας πολίτης αφοπλίζει έναν από τους δράστες! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ









