Υποδοχή ήρωα ετοίμασαν 40.000 Σέρβοι στον Τζόκοβιτς! Συγκινητικές στιγμές για τον θρύλο του τένις(vid)

Μια ηρωϊκή υποδοχή επιφύλαξαν περίπου 40.000 Σέρβοι στην αποστολή της χώρας τους, η οποία επέστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του!

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο Stari Dvor, στο «Παλαιό Ανάκτορο» του Βελιγραδίου, όπου στεγάζεται πλέον το δημαρχείο της πρωτεύουσας της χώρας, ήταν μοναδικές! Η Σερβία κατάφερε μια συγκομιδή πέντε μεταλλίων (τρία χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, ενώ ο πρόεδρος Αλεκσάνταρ Βούτσιτς υποδέχθηκε τους Σέρβους αθλητές χειροκροτώντας τους για τα κατορθώματά τους.

Φυσικά, ο θρύλος του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε την απόλυτη αποθέωση, καθώς κατέκτησε στο Παρίσι τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από την πλούσια καριέρα του το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο!

Ο ίδιος βγάζοντας λόγο στο πλήθος που παραληρούσε, από το μπαλκόνι του δημαρχιακού μεγάρου, είπε ότι η κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα της καριέρας του, αν και πολλοί δεν περίμεναν ότι θα τα κατάφερνε, καθώς προερχόταν από τραυματισμό. Είπε ακόμα ότι ότι έπαιξε το καλύτερο τένις της ζωής του, και αν και αμφισβητήθηκε από πολλούς, εκείνος κατάφερε να μην χάσει σετ.

Στο μεταξύ η ομάδα μπάσκετ της Σερβίας με τον Νίκολα Γιόκιτς και τους συμπαίκτες του να αναδείχθηκαν σε λαϊκούς ήρωες, καθώς η Σερβία νίκησε στον μικρό τελικό την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία, με 93-83.

Η κυβέρνηση της Σερβίας μοίρασε πριμ 60.000 ευρώ σε κάθε παίκτη της ομάδας του Πέσιτς για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο μπάσκετ, ενώ οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του πόλο θα πάρουν 200.000 ευρώ έκαστος.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΕΔΩ

(Με πληροφορίες από protothema. gr / photo: epa-epa)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί