Υποδοχή ήρωα στον χρυσό Ολυμπιονίκη ακοντιστή στο Πακιστάν! 32 χρόνια είχαν να κερδίσουν μετάλλιο (vid)

Ο αστέρας αθλητής του Πακιστάν Arshad Nadeem έφτασε στην ανατολική πόλη της Λαχόρη αργά το βράδυ του Σαββάτου όπου τον υποδέχθηκαν ως ήρωα, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους μεταξύ εκατοντάδων να εμφανίζονται στο αεροδρόμιο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ακοντιστή αφού κέρδισε ένα ιστορικό χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για τη χώρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι.

Ο Ναντίμ κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 στον αγώνα ακοντισμού ανδρών την Πέμπτη, όταν πέταξε το ακόντιο σε μια εντυπωσιακή απόσταση 92,97 μέτρων κάνοντας ένα νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Ήταν η πρώτη φορά που το Πακιστάν κέρδισε χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1984 και η πρώτη φορά από το 1992 όταν η χώρα της Νότιας Ασίας κέρδισε οποιοδήποτε μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό.

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ναντίμ καθώς έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Allama Iqbal στη Λαχόρη το βράδυ του Σαββάτου. Ο υπουργός Σχεδιασμού Ahsan Iqbal, η Πρόεδρος του Προγράμματος Νεολαίας του Πρωθυπουργού Rana Mashhood και η υπουργός Επικρατείας για θέματα πληροφορικής Shaza Fatima υποδέχθηκαν τον Ολυμπιονίκη στο αεροδρόμιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ναντίμ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Shehbaz Sharif για την υποστήριξη των επιτευγμάτων του, υπενθυμίζοντας πώς είχε πάρει μέρος για πρώτη φορά ως ακοντιστής σε ένα αθλητικό φεστιβάλ που οργάνωσε ο Sharif όταν ήταν επικεφαλής υπουργός του Punjab πριν από χρόνια.

Ο σούπερ σταρ του ακοντισμού έφυγε από το αεροδρόμιο για την πατρίδα του, το Mian Channu, στην περιοχή Khanewal, μέσω ενός διώροφου λεωφορείου που συνοδευόταν από την αστυνομία του Punjab.


Ξεχωριστά, ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι εξέδωσε το Σάββατο οδηγίες για την απονομή μιας από τις υψηλότερες πολιτικές τιμητικές διακρίσεις της χώρας, το Hilal-e-Imtiaz, στον Ναντίμ.
Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου, θα βράβευε τον Πακιστανό αθλητή σε ειδική τελετή για την αναγνώριση του Ολυμπιακού του άθλου.


Ο Ναντίμ, ο οποίος προέρχεται από φτωή οικογένεια είναι ένα από τα εννέα παιδιά ενός μεροκαματιάρη εργάτη που έδειξε μεγάλη ευελιξία ως αθλητής από νεαρή ηλικία ενώ ασχολήθηκε με όλα τα είδη αθλημάτων στο σχολείο.

Αν και η οικογένεια δεν είχε τα οικονομικά μέσα για να ενθαρρύνει τον ενθουσιασμό του Ναντίμ για τον αθλητισμό, το πνεύμα του κέρδισε την υποστήριξη που χρειαζόταν, με τα μεγαλύτερα αδέρφια του να εργάζονται για να τον βοηθήσουν να χτίσει μια καριέρα στον αθλητισμό, είπε η οικογένεια στο Arab News σε συνέντευξή του το 2021.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν

Δείτε την ιστορική του νίκη στον τελικό του ακοντισμού ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί