“Ανάστα ο Θεός…”: Η ξεχωριστή πρώτη Ανάσταση και ο “ιπτάμενος ιερέας” στη Χίο, vid

Πριν από λίγη ώρα τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου

Οι πιστοί που είχαν γεμίσει τον ναό το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι.

Με ρυθμικούς χτύπους στα στασίδια και υπό τους ήχους των Καμπανών, αντήχησαν το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του Χριστού επί του θανάτου.

«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι», έψαλε με έντονη κατάνυξη ο ιερέας του ναού, π. Χριστοφόρος Γουρλής, δίνοντας το έναυσμα για την κορύφωση της τελετής. Αμέσως μετά, οι πολυέλαιοι άρχισαν να σείονται, ενώ τα Σήμαντρα και τα στασίδια αντήχησαν από τους ρυθμικούς χτύπους των πιστών.

Στη συνέχεια ο ιερέας σκόρπισε δάφνες σε ολόκληρο τον ναό. Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές: οι πολυέλαιοι κουνιούνταν σαν από σεισμό και η συγκίνηση κορυφώθηκε, με όλους τους παρευρισκόμενους να μετέχουν ενεργά στην τελετουργία.

Το αναστάσιμο σκηνικό συναντάται σε αρκετές εκκλησίες της χώρας.

Η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, γνωστή και ως Μέγας Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου, τελείται το πρωί της ίδιας ημέρας, γύρω στις 9.00, και προεικονίζει το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης

Δείτε το video:

(με πληροφορίες / πηγή βίντεο: politischios. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί