Νέες επιθέσεις των Oυκρανών με στόχο τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ! ΒΙΝΤΕΟ σοκ

Πρόλαβαν τα χειρότερα οι Ρώσοι

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ την Πέμπτη. Λέγεται ότι υπήρξαν τέσσερις επιθέσεις. Περίπου 5 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ξέσπασε φωτιά στην πόλη Kurchatov. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την επίθεση. Στο Κουρτσάτοφ ξέσπασε φωτιά, αλλά ο πυρηνικός σταθμός παρέμεινε ευτυχώς άθικτος.

Το RIA Novosti αναφέρει ότι ο πυρηνικός σταθμός του είναι «σε κανονική λειτουργία», το υπόβαθρο ακτινοβολίας είναι φυσιολογικό και κάνει λόγο για ουκρανικό drone: «Ένα ουκρανικό UAV καταπνίγηκε στην περιοχή Kurchatov της περιοχής Kursk μέσω ηλεκτρονικού πολέμου και ως αποτέλεσμα της πτώσης του σημειώθηκαν εκρήξεις σε ένα βοηθητικό κτίριο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Alexey Smirnov.

Η επίσημη ανακοίνωση του εργοστασίου αναφέρει:

«Ο αριθμός ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και στην περιοχή που βρίσκεται αντιστοιχεί στην κανονική λειτουργία των μονάδων του σταθμού παραγωγής ενέργειας και δεν υπερβαίνει τις τιμές του φυσικού υποβάθρου».

Ο στρατιωτικός μπλόγκερ Roman Donetsky, επικαλούμενος πηγές σε στρατιωτικούς κύκλους, αναφέρει ότι στις 4:20 μ.μ. τοπική ώρα, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε μια γαλλική ρουκέτα που πετούσε προς τον πυρηνικό σταθμό και έπεσε 5 χιλιόμετρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Αυτή είναι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε. Ο ίδιος ο πυρηνικός σταθμός και η υποδομή του δεν υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον blogger.

Χθες το βράδυ, η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 113 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιοχές Μπέλγκοροντ, Βορόνεζ, Κουρσκ και Μπριάνσκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τι θα γίνει αν οι Ουκρανοί καταφέρουν να πλήξουν τον πυρηνικό σταθμό;

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί