Οι μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης που κάνουν τη μεγάλη διαφορά

Οι άνθρωποι που έχουν ανοιχτή καρδιά και δε φοβούνται να δείξουν την αγάπη τους συνήθως έχουν τις παρακάτω συμπεριφορές

  • Τους αρέσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις
  • “Αφουγκράζονται” αμέσως τα συναισθήματα των άλλων
  • Εκτιμούν τον ποιοτικό χρόνο
  • Δεν φοβούνται να είναι ευάλωτοι
  • Εκτιμούν τις μικρές χειρονομίες ευγένειας
  • Ακούν περισσότερο από ό,τι μιλούν
  • Δείχνουν συμπόνοια
  • Είναι αυθεντικοί


Ποιες συμπεριφορές δείχνουν ότι ένας άνθρωπος επιζητά την ουσιαστική συναισθηματική σύνδεση

Τους αρέσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις

Όσοι έχουν ανάγκη από αγάπη και επαφή, αναζητούν πάντα ουσιαστικές, βαθιές συζητήσεις με νόημα. Για όσους δεν τους γνωρίζουν, αυτό μπορεί να είναι έντονο ή βαρύ, για τους ίδιους όμως είναι ένας τρόπος δημιουργίας σύνδεσης και επικοινωνίας άλλου επιπέδου.

Έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη
Οι άνθρωποι αυτοί συντονίζονται εξαιρετικά με τη συναισθηματική κατάσταση των άλλων. Η ικανότητά τους αυτή, οφείλεται στη συναισθηματική τους νοημοσύνη, η οποία, εκτός από την αναγνώριση και την κατανόηση των συναισθημάτων των ίδιων, επεκτείνεται και στην αντίληψη των αισθημάτων των άλλων.

Όσοι είναι προικισμένοι με υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης, αντιλαμβάνονται καλά τα μικρά σημάδια που δείχνουν τη συναισθηματική κατάσταση των άλλων, ακόμη και όταν αυτά δεν εκφράζονται ρητά.

Μπορούν δηλαδή, να αντιληφθούν τις μικρές μεταβολές ακόμη και στον τόνο της φωνής, η να διαβάσουν τη γλώσσα του σώματος. Όχι από αδιακρισία, αλλά χάρη στο γνήσιο ενδιαφέρον και φυσικά, την βαθιά κατανόηση της συναισθηματικής κατάστασης των γύρω τους.

Εκτιμούν τον ποιοτικό χρόνο
Ο ποιοτικός χρόνος αποτελεί την προτεραιότητα των ανθρώπων που αναζητούν αγάπη και εγγύτητα. Δεν τους ενδιαφέρει τόσο η ποσότητα, αλλά κυρίως η ποιότητα των συναναστροφών τους. Θέλουν να βιώνουν εμπειρίες που ενισχύουν τη συναισθηματική σύνδεση και επαφή. Από ένα ήσυχο φαγητό στο σπίτι, μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο ή απλώς την ηρεμία της στιγμής μαζί με έναν αγαπημένο τους, ότι έχουν ανάγκη τον ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους τους.

Γνωρίζουν καλά ότι οι ουσιαστικές σχέσεις αναπτύσσονται όταν δεν υπάρχουν περισπασμοί και φασαρία, όταν οι συνθήκες επιτρέπουν την αφοσίωση και την επικοινωνία. Άλλωστε, μόνο όταν νιώθουν ότι έχουν όλη σας την προσοχή, ικανοποιείται η ανάγκη τους για συναισθηματική εγγύτητα.

Δεν φοβούνται να είναι ευάλωτοι

Η ειλικρίνεια όμως, και η έκφραση ευαλωτότητας, είναι το προτέρημα όσων επιθυμούν βαθιά συναισθηματική σύνδεση και αγάπη. Πρόκειται για ανθρώπους που είναι ανοιχτοί στα συναισθήματα, δεν φοβούνται να εκφραστούν, είτε νιώθουν ευχάριστα είτε δυσάρεστα συναισθήματα.

Καταλαβαίνουν ότι, εκδηλώνοντας τον εσωτερικό τους κόσμο, συνδέονται σε ένα διαφορετικό επίπεδο με τους άλλους.

Δείχνουν την ευαλωτότητά τους με το να είναι αυθεντικοί, ο εαυτός τους και χωρίς να παριστάνουν κάτι άλλο.

Εκτιμούν τις μικρές χειρονομίες ευγένειας
Σε έναν κόσμο κατάμεστο από εντυπωσιασμούς και εκκωφαντικές χειρονομίες, άνθρωποι που επιζητούν την ουσία στις σχέσεις τους, δείχνουν να εκτιμούν τις πιο μικρές κινήσεις ευγένειας.

Εκτιμούν τα μικρά πράγματα, όπως ένα χαμόγελο, ένα μήνυμα που δείχνει ενδιαφέρον, τη στήριξη ενός φίλου. Όλες αυτές, οι φαινομενικά μικρές ενέργειες, είναι σπουδαίας σημασίας για μια κατηγορία ανθρώπων: εκείνων που θέλουν να συνδέονται ουσιαστικά και στοργικά με τους άλλους.

Γι’ αυτούς, οι μικρές εκδηλώσεις ευγένειας ισοδυναμούν με ομολογία αγάπης.

Ακούν περισσότερο από ό,τι μιλούν
Το να νιώθεις ότι σε ακούν με προσοχή και ενδιαφέρον, είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα.

Οι άνθρωποι που θέλουν να δείχνουν την αγάπη ζωή τους, είναι οι καλύτεροι ακροατές. Έτσι δημιουργούν έναν μοναδικό δεσμό με τους άλλους και προσελκύουν τους ανθρώπους γύρω τους.

Δεν ακούν απλά, αλλά αφουγκράζονται, καταλαβαίνουν τα συναισθήματα των άλλων, κάνοντάς τους να νιώθουν σημαντικοί, δημιουργώντας έναν αναντικατάστατο δεσμό.

Η ενεργητική ακρόαση δεν σημαίνει ότι απλώς σωπαίνεις καθώς ο άλλος μιλά, αλλά ότι ο άλλος απολαμβάνει την αμέριστη προσοχή σου, εισπράττει την αφοσίωσή του και νιώθει ότι αυτό που λέει, αξίζει.

Δείχνουν συμπόνοια
Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα της αναγνώρισης και της βίωσης των συναισθημάτων που νιώθει κάποιος άλλος. Η ενσυναίσθηση είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τα άτομα που λαχταρούν αγάπη και εγγύτητα.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι προικισμένοι με τη σπάνια ικανότητα να βάζουν τον εαυτό τους στη θέση των άλλων, να νιώθουν όπως εκείνοι, να αποκρίνονται με κατανόηση και συμπόνοια.

Μέσα από την ενσυναίσθηση, μπορούν να συνδεθούν με τους άλλους σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο, ικανοποιώντας την επιτακτική ανάγκη τους για αγάπη και εγγύτητα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι θύματα, ούτε καν υπερβολικά ευαίσθητοι.

Σημαίνει όμως ότι έχουν έντονη επίγνωση των συναισθημάτων των άλλων, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούν ουσιαστικές και στενές σχέσεις μαζί τους.

Είναι αυθεντικοί
Βαθιά μέσα τους, οι άνθρωποι που λαχταρούν την αγάπη και την επαφή, χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα. Είναι αυθεντικοί σε όλα: τα λόγια, τις πράξεις και τα συναισθήματά τους.

Σε έναν κόσμο που τον χαρακτηρίζουν οι ψεύτικες σχέσεις, οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν μόνο για αληθινούς δεσμούς. Άλλωστε, δεν τους ενδιαφέρουν ούτε η επιφάνεια, ούτε τα προσωπεία.

Αναζητούν μόνο γνήσιες σχέσεις που βασίζονται στον σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την αγάπη. Όντας αυθεντικοί, είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, εκφράζονται με ευθύτητα και δείχνουν ότι δεν φοβούνται την κριτική.

Μέσα από την αυθεντικότητα, ανοίγονται στους άλλους, καταφέρνουν να διαμορφώνουν ουσιαστικές και στενές σχέσεις, καθώς μόνο αυτές τους δίνουν την αγάπη και την εγγύτητα που έχουν ανάγκη. Να σέβεστε και να τιμάτε την αυθεντικότητα αυτή, όταν τη συναντάτε, επειδή είναι ένδειξη γενναιότητας.

Όσοι βιώνουν τον κόσμο με την καρδιά και το μυαλό τους ανοιχτό, αναζητούν αληθινές σχέσεις οι οποίες ικανοποιούν την ανάγκη που έχουν για έκφραση αγάπης και συναισθηματική εγγύτητα.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί