Κομισιόν: Ετοιμάζει «έγκαιρη, στιβαρή και σταθμισμένη» απάντηση στους νέους δασμούς Τραμπ

Όπως τόνισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει την απάντησή της στους επιπρόσθετους δασμούς 25% που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ,.

«Έχουμε αυτήν την ανακοίνωση για αυτοκίνητα. Την επόμενη εβδομάδα, κατανοούμε ότι θα τεθεί σε ισχύ μια νέα σειρά μέτρων από τις ΗΠΑ, όπως αυτοί αποκαλούν τους αμοιβαίους δασμούς τους. Λυπούμαστε για όλα αυτά, αλλά προετοιμαζόμαστε για όλα αυτά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Όλοφ Γκιλ.

«Δεν μπορώ να σας δώσω ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει η πιθανή απάντηση μας σε αυτές τις ενέργειες που δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η (απάντηση) θα είναι έγκαιρη, στιβαρή, προσεκτικά σταθμισμένη και ότι θα επιτύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA -EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί