Δύο νέοι ομαδικοί τάφοι εκτελεσμένων στις φυλακές του Επταπυργίου βρέθηκαν στις Συκιές ανεβάζοντας στους έξι τους ομαδικούς τάφους στη διάρκεια εργασιών ανάπλασης της περιοχής γύρω από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Νεάπολης- Συκεών
Επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των σκελετών ανέρχεται σε τουλάχιστον 22 και προσθέτει ότι περιοχή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Επταπύργιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρησιμοποιούνταν για την εκτέλεση πολιτικών κρατουμένων και τότε ήταν ακατοίκητη (πριν το 1950).
Τα πρώτα οστά βρέθηκαν το 2024 και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, πιστεύοντας ότι υπάρχει τεράστιο ιστορικό και πολιτικό ενδιαφέρον, ζήτησε την συνδρομή της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να αποκαλυφθούν και άλλα ευρήματα. Οι περισσότεροι από τους σκελετούς ήδη έχουν παραδοθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση για έλεγχο και προσδιορισμό της ηλικίας και του χρόνου εκτέλεσης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)