Τραγωδία στον βάλτο! Τι συνέβη με τους Αμερικανούς στρατιώτες στην Λιθουανία;

Τι αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες

Χρειάστηκε σχεδόν μια εβδομάδα, αλλά το πρωί της Δευτέρας, τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν τελικά να αποσπάσουν ένα τεθωρακισμένο όχημα των ΗΠΑ M88 Hercules 60 τόνων από λιθουανικό βάλτο.

Tρεις από τους τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες που αγνοούνταν στην Λιθουανία όταν το όχημά τους έπεσε και βυθίστηκε σε βάλτο εντοπίστηκαν νεκροί λίγο αφότου οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν το όχημά τους στην επιφάνεια, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

“Τρεις στρατιώτες του αμερικανικού στρατού που υπηρετούσαν στην 1η τεθωρακισμένη ταξιαρχία μάχης, της 3ης μεραρχίας πεζικού, εντοπίστηκαν νεκροί στην Λιθουανία”, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη και στην Αφρική, προσθέτοντας πως οι έρευνες για τον τέταρτο στρατιώτη συνεχίζονται.

Δείτε πώς μια άσκηση «ρουτίνας» πήρε δραματική τροπή:

  • Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες από την Πρώτη Ταξιαρχία, την Τρίτη Μεραρχία Πεζικού στάλθηκαν σε άσκηση κοντά στο εκπαιδευτικό κέντρο Pabrade, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
  • Η αποστολή τους; Οδηγήστε το όχημα ανάκτησης 60 τόνων σε έναν βάλτο για να βγάλετε ένα άλλο κολλημένο όχημα του αμερικανικού στρατού. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;
  • Οι στρατιώτες δηλώθηκαν αγνοούμενοι στις 25 Μαρτίου.
  • Ο αμερικανικός στρατός Ευρώπης και Αφρικής επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες «διεξήγαγαν προγραμματισμένη τακτική εκπαίδευση» την στιγμή του συμβάντος.
  • Ακολούθησε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν δύο οχήματα M88, δύο μπουλντόζες, στρατιωτικά ελικόπτερα, Αμερικανοί στρατιώτες και δυνάμεις της Λιθουανίας.
  • Μέχρι τις 26 Μαρτίου, το όχημα είχε βρεθεί, τελείως βυθισμένο.
  • Οι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έπρεπε κυριολεκτικά να κολυμπήσουν στο βάλτο, να συνδέσουν καλώδια και να ρουφήξουν νερό από την λάσπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik, photo αρχείου EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί